Családi kirándulások - Magyarországi túrázás - Geocaching - Múzeumok

2015. szeptember 28. 19:27 - lyzX

Passzív aktív túrázás: Turista Magazin

Leteszteltük a Turista Magazin szeptemberi számát.
/Megjegyzem, ez itt most burkoltan sem a reklám helye, kizárólag saját tapasztalatok alapján és saját indíttatásból írom meg benyomásunkat./
S ezzel egy új időtöltés ütötte fel fejét családunkban: az "elméleti túrázás". (Érdekes, de - bár az érdeklődési kör adott - ilyen témájú folyóiratot eddig nem olvastunk.)

Nagy izgalommal bontottuk fel az újságot, és a szemle olyan jól sikerült, hogy mire mindannyian végigtanulmányoztuk (ki-ki a cikkeket vagy fotókat - korának megfelelően), meg is állapítottuk, hogy ebből még repetázni szeretnénk. Szerencsére - az előfizetésen túl - erre is adatott lehetőség: az újság korábbi (elmúlt 3 évi) számait egy tételben is meg lehet rendelni. Tekintve, hogy a kirándulási lehetőségeket ilyenkor több tényező is akadályozhatja (betegség, időjárás, óvodai-iskolai elfoglaltságok...), ez tökéletes alkalom arra, hogy az ember (pl. esténként, az ágyban fekve...) legalább elméletben "ott legyen", vaqy, kevésbé prózai esetben eltervezhesse, kigondolhassa következő kirándulásai célpontját.

Az újság szerencsére valóban nem egy szaktudományos folyóirat, ellenben nem is a - bulvársajtóra jellemző - hatásvadász kirakatmagazin. Úgy gondolom, az értékadó tartalom, az érdekességek és a látványos fotók kellemes arányban találhatóak meg benne, de életkortól, érdeklődési körtől függetlenül számos réteg találhatja meg benne a számára kedves vagy lényeges témát. (A gyerekek pl. lelkesen állapították meg egy-két vár vagy hely fotójáról, hogy "Itt már jártunk, ugye?!", vagy éppen kikötötték, hogy az adott kirándulóhelyre mindenképpen el kellene majd látogatnunk.) Stílusa fiatalos, könnyen érthető, de igényesen szerkesztett. A klasszikus túraútvonalakon túl (mint például a Kéktúra!) rendszerint foglalkozik érdekes, akár újdonságszámba menő outdoor programokkal, sportokkal is. Számomra ösztönző hatású, új helyek, új élmények felfedezésében egyaránt lelkesítő.

20150911_145255_resize.jpgHáromévnyi tartalom: A Turista Magazin korábbi számai

Köszönöm, hogy elolvastad! :)
Ha tetszett, kövesd FaceBook oldalunkat is: Természetközel - Closeness of Nature, további érdekes videókért pedig iratkozz fel YouTube csatornámra is!
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kirandulo.blog.hu/api/trackback/id/tr577804566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Családi kirándulások - Magyarországi túrázás - Geocaching - Múzeumok
süti beállítások módosítása