Családi kirándulások - Magyarországi túrázás - Geocaching - Múzeumok

2017. június 28. 13:32 - lyzX

Termálstrandok nyomában a keleti országrészben (4. rész: Berekfürdő)

20160803_123328_resize.jpgBerekfürdői Gyógy- és Strandfürdő bejárata

Tavaly nyáron újabb gyöngyszemet fedeztünk fel kelet-magyarországi termálstrand-vadászó küldetésünk során: ezúttal a Berekfürdői Gyógy- és Strandfürdőt látogattuk meg. Ott tartózkodásunk során rögtön háromszor is, mert nagyon elnyerte tetszésünket.

A fürdővíz eredete szintén (a világhírű hajdúszoboszlói termálstrandhoz hasonlóan) Dr. Pávai-Vajna Ferenc geológushoz  kötődik. Ő kezdett Berekfürdő területén fúrásokba, aminek eredményeként az ország legjobb minőségű, 56°C-os gyógyvize, a „Nagykunság aranya” tört fel.

20160803_123310_resize.jpgKinizsi szobra a strandfürdő előtt

20160803_123240_resize.jpg

A 8 hektáros zöldövezeti strandfürdő területén több gyógymedence, hűvösebb vizű családi- és élménymedence is található, valamint vízicsúszdák és pancsoló a kisebbeknek.

További bejegyzések a témában: Termálstrandok

Köszönöm, hogy elolvastad! :)
Ha tetszett, kövesd FaceBook oldalunkat is: Természetközel - Closeness of Nature, további érdekes videókért pedig iratkozz fel YouTube csatornámra is!
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kirandulo.blog.hu/api/trackback/id/tr9912625905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Családi kirándulások - Magyarországi túrázás - Geocaching - Múzeumok
süti beállítások módosítása