Családi kirándulások - Magyarországi túrázás - Geocaching - Múzeumok

2017. július 04. 12:28 - lyzX

A Föld gyomrában - Aggteleki cseppkőbarlang, Vörös-tói túra

Előzmények:
- Tarcal: Áldó Krisztus szobor és bányató;
- Tokaj-környéki geoládák, látnivalók;
- Mádi Disznókő és filagória, Erdőbénye kincsei;
- Esőnapok: Pálházi és Lillafüredi kisvasutak;
- Aranyásók útján.

Ha már Kelet-Magyarországon járunk, szinte mindig igyekszünk sort keríteni egy-egy barlangtúrára is. Esetünkben ezt a folyamatosan esőre álló, drasztikusan lehűlt időjárás is indokolta.

Úgy gondolom, a Baradla-barlang az, amit mindenkinek életében legalább egyszer látnia kell. Az itt vezetett barlangi túrák közül is az egyik legszebb (az Aggteleki cseppkőbarlang legszebb termeit, részleteit érintő) a Vörös-tói túra, melyről ezúttal videóztunk egy kicsit. Ritka szerencsénkre a vezetett túrán egyedül mi voltunk, így nyugodtan, saját tempónkban gyönyörködhettünk a képződményekben, túravezetőnk pedig személyre szabottabb ismertetést tartott.

Fotózni, videózni megengedett, ellenben vaku használata nem! Ez elsősorban a barlangban előforduló temérdek élőlény miatt lényeges. Vakrákok, ászkák, közönséges- és patkósorrú denevérek lakják a barlangot - utóbbiakat túránk során volt szerencsénk közelről megfigyelni.

(Korábbi barlangtúránk Jósvafőn: Vass Imre-Barlang.)

Köszönöm, hogy elolvastad! :)
Ha tetszett, kövesd FaceBook oldalunkat is: Természetközel - Closeness of Nature, további érdekes videókért pedig iratkozz fel YouTube csatornámra is!
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kirandulo.blog.hu/api/trackback/id/tr4712638993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Családi kirándulások - Magyarországi túrázás - Geocaching - Múzeumok
süti beállítások módosítása