Családi kirándulások - Magyarországi túrázás - Geocaching - Múzeumok

2017. augusztus 14. 16:11 - lyzX

Kipróbáltuk Magyarország első bobkart pályáját Berettyóújfalun

img_4299_resize.JPG

img_4290_resize.JPG

uszt-logo_0.jpgKét évvel ezelőtt már beszámoltunk a berettyóújfalui sportcentrumról (Morotva Ligetről), ahol ekkor még csak kezdték kiépíteni az első hazai bobkart pályát.

Azóta a projekt - Széchenyi 2020 fejlesztési alapból - megvalósult, és immár tavasz óta fogadja látogatóit a pálya.

Bobkart működése
Szemben a "hagyományos" - gravitációs elven működő - bobbal, a bobkart pálya és szánjai elektromosak, és a legkorszerűbb technikával készülnek, így működtetése sík terepen is lehetséges. Működése innovatív, Magyarországon egyedülálló elvű. A szánok a "szokásos nyári bobnál" lényegesen magasabb műszaki adottságokkal bírnak, és még áram visszatermelést is folytatnak.

A pálya
Egy menet néhány perces, maga a pálya 512 méter hosszú. Egy bobkart kocsi 2 személyes és elektromosan vezérelt. A sebesség tetszőlegesen szabályozható (legfeljebb: 40 km / h), a kocsi gyorsítható és fékezhető.
Részünkről a gyors kör kicsit rövidnek bizonyult a pálya kiélvezéséhez, de szerencsére 6 menetes bérlet is váltható rá, ami már több alkalmat ad a szórakozásra.

A pálya tavasztól őszig fogadja látogatóit. Használata gyermekeknek 3 éves kortól (8 éves korig felügyelettel), valamint felnőtteknek egyaránt megengedett.

pic_0721_resize.JPGBobkart kocsi

img_4298_resize.JPGBobkart pálya

img_4306_resize.JPG

img_4307_resize.JPGCsónakázó tó a sportcentrumban (Morotva Liget, Berettyóújfalu)

img_4271_resize.JPGJurta házak a sportcentrumban

Köszönöm, hogy elolvastad! :)
Ha tetszett, kövesd FaceBook oldalunkat is: Természetközel - Closeness of Nature, további érdekes videókért pedig iratkozz fel YouTube csatornámra is!
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kirandulo.blog.hu/api/trackback/id/tr9612748180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Családi kirándulások - Magyarországi túrázás - Geocaching - Múzeumok
süti beállítások módosítása