Családi kirándulások - Magyarországi túrázás - Geocaching - Múzeumok

2017. március 03. 13:35 - lyzX

D-vitamin túra az ébredező Balatonnál (Szántód-rév és Bélatelep)

Hosszú, fagyos tél után felüdülést jelentett az első idei napsütéses hétvége, melyet igyekeztünk a szabadban kihasználni.
Megnéztük a Balatont, ami ekkor még többségében jeges volt, de a part mentén már sok helyen nagyobb területeken felolvadt - a pár héttel ezelőtt még 30 centiméteres vastagságú - jégpáncél. Ami szembetűnő, hogy a part mentén rendkívül tiszta, szépen átlátható a víz, így még nagyobb, több méteres mélységekbe is le lehet látni. (Ezt a mellékelt felvételek csak korlátozottan adják vissza.)

Szántód-rév
Ottjártunkkor még nem járt a komp, a befagyott tófelület miatt (később tudtuk meg, hogy éppen másnap, február 27-én indították el újra).
A vadkacsák szemmel láthatóan élvezték a napfürdőt, az úszó jégtáblákon madarak pihentek, mellette a vízben "strandoltak".

pic_0582_resize.JPG

pic_0583_resize.JPG

pic_0587_resize.JPGSütkérező vadkacsák

Bélatelep
Itt még jellemzően jegesebb volt a vízfelület. A szétdarabolódott jégtáblák a partra torlódtak. A kis öbölben itt is kristálytiszta a víz.

pic_0588_resize.JPG

img_2088_resize.JPG

img_2089_resize.JPG

img_2092_resize.JPG

img_2093_resize.JPG

img_2096_resize.JPG

img_2098_resize.JPG

img_2103_resize.JPG

img_2104_resize.JPGVízinövények a kristálytiszta vizű öbölben

Köszönöm, hogy elolvastad! :)
Ha tetszett, kövesd FaceBook oldalunkat is: Természetközel - Closeness of Nature, további érdekes videókért pedig iratkozz fel YouTube csatornámra is!
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kirandulo.blog.hu/api/trackback/id/tr8212309423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Családi kirándulások - Magyarországi túrázás - Geocaching - Múzeumok
süti beállítások módosítása