Családi kirándulások - Magyarországi túrázás - Geocaching - Múzeumok

2019. április 29. 20:44 - lyzX

Vadvirágos tavaszi kastélykert Füzérradványon

img_2470_resize.JPG

Április végén egy zempléni portyánk alkalmával ismét Füzérradványon, a Károlyi-kastély kertjében jártunk. A kastély jelenleg már a teljes felújítás alatt áll, remélhetőleg sikerül hiánytalanul megmenteni és renoválni az impozáns épületet. Oda így most nem lehet belépni, de kárpótol helyette a park, mely a tavaszi napsütésben egy verőfényes, pazar oldalát mutatja meg, amiről ismét hoztunk egy csokornyi fotót, videót. A zöld gyepen tarka vadvirágok nyílnak ilyenkor, melyek mellett szintén nem tudtunk észrevétlenül elmenni.

img_2459_resize.JPGTavasszal a kastélykert megtelik élettel

A tóban halak is élnek, akik egy kis elemózsiára buzgón összesereglenek és nagy cuppogással-csobogással fogyasztják el (ahogy ez az alábbi videó végén látható és hallható is).

A parkban ezúttal is megcsodáltuk a hatalmas platánfát, mely a kastélykert egyik ékessége matuzsálemi korával és terebélyes ágaival.

A tó körül a tavaszi napsütésben nagyon kellemes sétát tehetünk, melyet végig madárdal kísér (ez a fenti videón is folyamatosan hallható).

A parkban ilyenkor nyíló színpompás vadvirágok:

Köszönöm, hogy elolvastad! :)
Ha tetszett, kövesd FaceBook oldalunkat is: Természetközel - Closeness of Nature, további érdekes videókért pedig iratkozz fel YouTube csatornámra is!
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kirandulo.blog.hu/api/trackback/id/tr8614793892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Családi kirándulások - Magyarországi túrázás - Geocaching - Múzeumok
süti beállítások módosítása