Családi kirándulások - Magyarországi túrázás - Geocaching - Múzeumok

2019. május 04. 22:15 - lyzX

Golop, Kemencés vendégház

img_2302_resize.JPG

Rendszeres Olvasóink már megszokhatták, hogy egy-egy több napos utazásunk, kirándulásunk során kiemelkedően kellemesnek ítélt vendégszállásunkat szívesen bemutatjuk. (Ezek a beszámolók semmiféle szponzorációhoz vagy ellenszolgáltatáshoz nem társulnak, nem a tulajdonosok felkérésére készülnek - velük külön nem egyeztettünk róla, feltehetően nem ellenzik, de amennyiben mégis így lenne, jelzés esetén természetesen eltávolítjuk a bejegyzést! Kizárólag saját, személyes tapasztalataink alapján állítjuk össze az információkat.)

Ezúttal legutóbbi Zempléni portyánk (Füzérradványi kastélykert, Regéci vár látogatása, stb.) szálláshelyét mutatjuk be, s egyúttal ajánljuk szívesen, mert a mi tetszésünket nagyon elnyerte! Ottlétünket Golopon, a Kemencés Vendégházban töltöttük.

img_2316_resize.JPGVendégváró házi, Tokaji bor

Zöldövezet, virágos pihenőkert, sok játék
Amit rögtön kiemelnék, hogy a szálláshely gyönyörű zöldövezetben helyezkedik el. A - szépen rendezett - udvar végében gyümölcsös és patak található, a kerten belül rengeteg pihenési és játék lehetőség. A kert virágokkal díszített, szépen rendezett, udvaron belüli kocsibeállási lehetőséggel. A helyben történő kikapcsolódási lehetőségre is nagy hangsúlyt fordítottak: fedett pados kiülő, grillező, bográcsozó (szalonnasütő) található felszerelten, nyugágyak, hintaágy, padok segítik a pihenést és kényelmet, és még olyan részletekre is odafigyeltek, hogy mindezekhez kültéri világítás is tartozik.

A gyerekekre különösen gondoltak: a kertben játékok, trambulin, mászóka (hinta, csúszda), homokozó, egyéb kültéri játékok (köztük pedálos traktorok, egyéb járgányok) és egy kis berendezett házikó várja a kicsiket. Igazi élmény és kikapcsolódás volt a gyerkőceink számára (jelenleg 1 és 11 év közöttiek)!

Otthonos parasztház
A szálláshely maga egy szépen felújított parasztház, melyet ennek szellemében rendeztek be, rendkívül hangulatosan. Aki szereti ennek hangulatát, biztosan rögtön beleszeret. :)
A részletekre a házon belül is adtak, kiemelném, hogy - a gazdag dekoráció mellett - a használati tárgyakra és felszereltségre is külön odafigyeltek!! Nem volt olyan szükségletünk, amire ne sikerült volna megfelelő eszközt találnunk (szintén gondoltak a babákra, gyerekekre is).

Szívélyes vendéglátás
Közvetlenül húsvétot követően érkeztünk, a dekoráció pedig (kívül-belül) ennek megfelelő volt: mindenhol nyuszikás, tojásos kiegészítők (a gyerekek szintén nagyon megcsodálták őket).
Vendégvárónak pedig egy teljes kancsó nagyon finom, édes tokaji házi bor várt minket! /Ez úton is köszönjük szépen, rendkívül finom volt! <3/

A vendégházhoz több külső helyiség, illetve melléképület is tartozik, így tároló (itt is sok hasznos eszközzel, felszereléssel), fáskamra, borospince, kemence, valamint egy borozó helyiség is. Szintén világítással, fűtéssel felszerelve, így itt is kellemesen töltheti idejét akár egy baráti társaság vagy család is. Ez a terem is nagyon impozáns, autentikus berendezést kapott. Szintén a kényelmet és praktikumot szolgálja, hogy egy mellékhelyiség közvetlenül az udvarról is nyílik, ami kinti program esetén rendkívül hasznos lehet (a benti mosdó csak a szobán keresztül közelíthető meg).

Köszönöm, hogy elolvastad! :)
Ha tetszett, kövesd FaceBook oldalunkat is: Természetközel - Closeness of Nature, további érdekes videókért pedig iratkozz fel YouTube csatornámra is!
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kirandulo.blog.hu/api/trackback/id/tr5214804966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Családi kirándulások - Magyarországi túrázás - Geocaching - Múzeumok
süti beállítások módosítása