Családi kirándulások - Magyarországi túrázás - Geocaching - Múzeumok

2018. április 30. 08:38 - lyzX

Keszthelyi Festetics-kastély kertje

img_0403_resize.JPG

Gyönyörű, szikrázó napsütéses tavaszi időben látogattuk meg a keszthelyi Helikon Kastélymúzeum kertjét.

A keszthelyi Festetics-kastély tágas kertje szabadon látogatható, jó időben kellemes kikapcsolódást nyújthat az egész család számára: a lenyűgöző kastély-épülettel, szemet gyönyörködtető virágoskertjeivel, hűsítő szökőkútjaival és halastavával - melyben óriási, tarka koipontyok úszkálnak.

img_0406_resize.JPGA kastély főkapuja

img_0356_resize.JPGA kastély épülete virágágyásokkal

img_0401_resize.JPG

img_0400_resize.JPGSzökőkút a kastély előkertjében

img_0402_resize.JPGVirágágyás

Köszönöm, hogy elolvastad! :)
Ha tetszett, kövesd FaceBook oldalunkat is: Természetközel - Closeness of Nature, további érdekes videókért pedig iratkozz fel YouTube csatornámra is!
2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kirandulo.blog.hu/api/trackback/id/tr1813880342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Értesítő 2018.05.02. 09:53:38

Kedves Blogger!
Nem tudom, mikor készültek ezek a képek, de mi most, 2018. április 30-án voltunk benn a kertben. Közel sem így néz ki. Talán messziről nézve és fényképezve.
Leginkább "gazhalom", ami erős jóindulattal adható el pázsitnak. Szó szerint - a fű legalább 20%-ban gazos, pongyolapitypang és mindenféle kóró "színesíti".
A fák között a kaszálást is megoldották okosban - a közlekedőutak környékéhez felnyírták, beljebb lassan térdig ér. A probléma az, hogy LÁTSZIK!
A sövények zömében gondozatlanok, komoly részüknél a tavaszi visszavágás nem törént meg.
Nekünk nagy csalódás volt. Több mint 200 kilométert utaztunk, hogy ezt láthassuk.

lyzX · http://kirandulo.blog.hu 2018.05.02. 10:08:14

@Értesítő: Ez érdekes. Akkor valószínűleg rossz pillanatban járhattatok ott. Ezek a fotók (és videó) ugyanis szintén aznap, április 28-án (szombaton) készültek. Gazhalmot nem láttunk, és minket nem kifejezetten zavart, hogy nem "tiszta" angolgyep borítja a kertet, valóban, elvétve egy-egy szál pitypang is kikandikált. :)
Sajnálom a csalódottságotokat, egyúttal csodálkozom is a leírtakon, mert - mint az a fotókból is látható - mi aznap semmi hasonlót nem tapasztaltunk.
Családi kirándulások - Magyarországi túrázás - Geocaching - Múzeumok
süti beállítások módosítása