Családi kirándulások - Magyarországi túrázás - Geocaching - Múzeumok

2018. június 17. 15:20 - lyzX

Galerius Élményfürdő, Siófok - Termálstrandok nyomában a nyugati országrészben: 2. rész

img_1406_resize.JPG

A Balatonra általában éppen a Balatonért jön az ember: nagyokat strandolni, napozni, úszni, szórakozni... Az időjárás viszont - mint az elmúlt napokban is - olykor kiszámíthatatlan, és ilyenkor nem biztos, hogy a szakadó esőben, viharos szélben éppen egy kültéri pancsolásra vágyik bárki. De ha már így alakul, akár esőnap keretében is megtartható az elmaradt strandolás, például egy termálvizű élményfürdőben.

Ezúttal pont egy ilyen helyet mutatunk be: a Galerius Fürdőt Siófokon. Nekünk nagyon megtetszett a hely: kulturált (tiszta, rendezett, - szezonon kívül - tömegtől mentes), izgalmas tematikájú, zömében fedett, melegvizű(!!), élménymedencékkel, csúszdákkal, és nem utolsósorban bababarát!

Belépve a bejárati kapun olyan érzésünk támadhat, mintha egy római kori múzeumba csöppentünk volna. Ezt erősítik az aulában kiállított tárgyak is.

img_1385_resize.JPG

img_1386_resize.JPGRómai kori emlékek

img_1387_resize.JPGRendezett, tiszta öltöző.

img_1388_resize.JPGÖltöző-zuhanyzó

img_1390_resize.JPGÚszómedence, melyben úszásoktatás is folyik.

img_1391_resize.JPGKültéri termálmedence

Nagyberényi gyógyvíz (az infók a Galerius Fürdő honlapjáról származnak):
"1091 m mélyről feltörő minősített termálvize mozgásszervi problémák, nőgyógyászati és urológiai betegségek, bőrgyógyászati elváltozások gyógyítására, valamint baleseti sérülések és ortopédiai műtétek utókezelésére ajánlott. A nagyberényi gyógyvíz nátrium-klorid tartalmának köszönhetően a kloridos, jodid tartalma miatt a jódos-brómos, és nem utolsó sorban szulfid tartalma miatt a kénes vizek csoportjába sorolható. Gyógyászati hatása akkor érvényesül igazán, ha többször rövidebb ideig tartózkodnak a vízben."

img_1392_resize.JPGÚszómedence a kis vízicsúszdával

img_1393_resize.JPGGaléria az élményfürdőben

img_1394_resize.JPGGyerekpancsoló

img_1398_resize.JPG

img_1401_resize.JPGKis csúszda

img_1403_resize.JPG

img_1405_resize.JPGÉlménymedence

img_1406_resize.JPG

img_1410_resize.JPGGyerekmedence

Az emeleti részen kifejezetten babaszoba is található, ahol a kicsik játszhatnak, pihenhetnek, de természetesen a kényelmes pelenkázásra vagy szoptatásra is lehetőség van.

img_1423_resize.JPGBabaszoba a Galeriusban

img_1425_resize.JPGKilátás a babaszoba ablakából

img_1426_resize.JPGJátszó rész a babaszobában

img_1433_resize.JPGEmeleti napágyak

img_1434_resize.JPGEmeleti terasz

img_1436_resize.JPGAz élményfürdőhöz egy nagy méretű vízicsúszda is kapcsolódik

img_1438_resize.JPGSakktáblák a termálmedencében

Összességében mi a családbarát, bababarát megoldásait és melegvizű medencéit értékeltük leginkább, de biztosan élménydús kikapcsolódást jelenthet a nagyobbak, illetve fiatalok, baráti társaságok számára is.

Köszönöm, hogy elolvastad! :)
Ha tetszett, kövesd FaceBook oldalunkat is: Természetközel - Closeness of Nature, további érdekes videókért pedig iratkozz fel YouTube csatornámra is!
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kirandulo.blog.hu/api/trackback/id/tr5414053398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Családi kirándulások - Magyarországi túrázás - Geocaching - Múzeumok
süti beállítások módosítása